top of page

Autosalon na Zahradě Čech


Mezi tradiční akce výstaviště Zahrada Čech patří oblíbený Autosalon. Letošní ročník sebou přinese řadu překvapení – od rozšíření počtu nejprodávanějších značek nových osobních automobilů, přes speciální sraz tuningářů, mezinárodní přehlídku historických vozů, srazu motorkářů s tradiční spanilou jízdou, skvělé Škoda Monte Carlo roadshow, unikátní VW roadshow, řady soutěží, exhibicí až po bohatý kulturní program.

Autosalon na Zahradě Čech 2015, který proběhne ve dnech od 13. do 15. května nabídne více jak 20x. Návštěvníci budou mít možnost prohlédnout si nové modely vozů značek Škoda, VW, Kia, Peugeot, Suzuki, Isuzu, Renault, Dacia, Opel, Fiat, Mitsubishi, Ford, Nissan, Citroen, Lexus, Toyota, John Deer, Iveco, Steyer, Case, Zebra, nebo Balkancar. Novinkou letošního ročníku bude prezentace vozů Audi.

„Autosalony ze Severu Čech budou předvádět své značky, seznamovat návštěvníky s novinkami letošního roku a nabídnou jim možnost i testovacích jízd. Většinu vozidel pak bude možné si okamžitě koupit, zamluvit nebo objednat. Chybět nebudou ani speciální výstavní ceny.“ uvedla vedoucí obchodu Michaela Mokrá.

Nové modely vozů nebude jediné, co návštěvník v rámci výstavy uvidí. Chybět nebudou karavany, obytné vozy, vysokozdvižná technika, skútry, profesionální hasičská technika vč. ukázek záchranných prací, RC modely různých dopravních prostředků, modely závodních vozů Czech drift series, vojenská technika a řada dalších dopravních specialit, které jistě potěší všechny milovníky tohoto oboru.

Autosalon na Zahradě Čech bude také doplněn o zajímavý kulturní program. Páteční den bude patřit tuningu – srazu všech upravených aut a vysokozdvižným vozíkům, společnost Balkancar si připravil pro letošní rok další ročník soutěže o zručnost a rychlost. Sobotní den bude patřit 33. ročníku Mezinárodního srazu historických vozidel, tzv.: „Veteránů“. Organizátorem srazu je Veteran Car Club Velemín. Mezi motoristickými veterány bude opět několik skvostů nejen z České republiky, ale také ze zahraniční. Nejčastějšími hosty jsou němečtí sousedé. Specialitou letošního ročníku budou opět staré traktory – veteráni, kteří budou mezi sebou soutěžit o zručnost v jízdě či zdolání překážek. Většina automobilů a motocyklů se vydá na soutěžní jízdu po Českém středohoří. Jako bonus připravil organizátor pro účastníky závodů prohlídku muzea v Terezíně a podzemní chodby Terezína. Po návratu pak dojde ke slavnostnímu vyhodnocení. Nejlepší jezdci a družstva tak obdrží tradiční poháry. Na nedělní den je opět plánovaný vyhledávaný sraz motorkářů, který má pod patronací Autoškola Varchol. Několik desítek motorkářů se sejde na výstavišti, aby mohli uskutečnit tradiční Spanilou jízdu do blízkého okolí. Všechny dny budou doplněny o kulturní program, těšit se můžete na Divokej bil revival, Olgu Lounovou nebo kapelu No Headache.

„Doufáme, že se nám podaří prestiž Autosalonu udržet ve stoupající tendenci. Loňský ročník nasadil velmi vysokou laťku. Ohlasy ze strany vystavovatelů i návštěvníků byly převážně pozitivní. Letos se nám podařilo navýšit počet značek nových vozů, podařilo se nám v úzké spolupráci s Autosalony získat i takové modely, nad kterými bude návštěvníkům přecházet zrak, jako je např. VW XL1, Audi R8, prémiová řada Ford Vignale nebo Ford Focus ST. Program obohacujeme a sestavujeme tak, aby oslovil širokou cílovou skupinu. Autosalon na Zahradě Čech by se měl stát vyhledávaným cílem – pány okouzlíme kráskami na čtyřech kolách, dámy ocení širokou nabídku různých interiérových variant a speciálních doplňků a pro děti budou připraveny speciální soutěže o zajímavé ceny.“ řekla na závěr Michaela Mokrá.


Poslední příspěvky
Archiv
Sledujte nás
  • Facebook Basic Square
Memoriál 2016
bottom of page